eesti english

Uudised

Aug 4, 2017

Valminud on infovoldik "Traditsiooniline eesti sült"


Voldiku eesmärgiks on teadvustada avalikkusele Eesti toidupärandi olulist osa – sülti. Sült väärib, et taotleda Eesti süldile Euroopa traditsioonilise toote tähistust!

Hiiumaa 2017 Kohvikutepäeva raames toimuv kohvik Eesti100 Süldipidu on tunnustatud Eesti 100 sündmus https://www.ev100.ee/et/eesti-100-suldipidu

Eesti sült on traditsiooniline toit pidulauale ja argipäevaks. Sülditegu kipub eesti peredes unustuse hõlma vajuma, sest kaubandus pakub mitmekesist valikut. Paljusus on hea, aga nii kipub päris õige süldi maitse unuma, sest suurtööstused on toote võimalikult pikaajalise säilitamise nimel muutnud põlisretsepti. Selleks, et säilitada ja pakkuda tarbijale õiget, traditsioonilist sülti, peab nii tootjale kui tarbijale teadvustama, et meie eesti sülti on võimalik tänapäevalgi tööstuslikult toota, nagu seda näiteks teeb Hiiu Tootmine.

Voldiku koostajaks on Reet Kokovkin, lühiartiklid kirjutasid Ülle Jukk, Helgi Põllo, Maria Tolppa. Voldiku kujundas Katrin Kull. Voldik on välja antud Hiidlaste Koostöökogu ja Maamajanduse Infokeskuse koostöös. 

Loe voldikut siit

Trükis on valminud Eesti maaelu arengukava 2014-2020 teadmussiirde ja teavituse toetuse abil.

 

 


Lisainfo:
Reet Kokovkin
Reet.kokovkin@hiiumaa.ee 
5178597