eesti english

Uudised

Oct 21, 2016

Kohaliku ja mahetoidu võrgustiku infopäev 1. novembril


Lisatud on ettekanded

Kutsume teid osalema Mahe- ja kohaliku toidu võrgustiku infopäeval 1. novembril 2016, Kärdlas Wabriku pubi seminariruumis. Räägime, kuidas kohalik toit saaks meie koolide ja restoranide toidulauale; millised seadusandluse muudatused on vahepeal toimunud; kuidas hiiumaa toit saaks Euroopa Liidu geograafilise tähistuse; kuidas on edenenud mahe-Eesti arendamine; kas UNESCO silt aitab turundada; ning kuidas meie COOP ja restoranid tegelikult toidutooraine kätte saavad. Lisaks anname retsepte ja nippe, kuidas meie kohalikust maheveiselihast valmistada mõnusalt suus sulav roog. Loodame, et meiega saab ühineda ka Arensburg, kes otsib kohalikku toitu praamidele.

Ootame kõiki huvilisi, aga eriti EMTAK koodiga 01 ja 02 ettevõtjaid, samuti koolide ja restoranide kokkasid ja varustajaid ning tootjaid, kellel veel koodi ei ole, aga tahaks saada küll.

Infopäev on tasuta. Infopäeva toetab PRIA teadmussiirde meetmest.

Info ja registreerimine info@kogu.hiiumaa.ee (kohtade arv piiratud).

Mahe- ja kohaliku toidu võrgustiku efektiivsem toimimine põllumajandus- ja toidutootmise ettevõtete konkurentsivõime  ja ressursitõhususe suurendamiseks rohemajanduse võtmes.

1. november 2016 kl 12- 17 Restoranis Wabrik, aadressiga Vabaduse 15, Kärdla

Tervituskohv

12:00 Ingrid Vesmes (Maaelu ministeerium):  Väiketoidutootjale kohalduvad seadusemuudatused. Mis muutub väiketootjale kergemaks?

12:40 Ülle Eplik ja Jaanus Joasoo (Maaelu Ministeerium): Kohaliku toidu geograafilised tähised Euroopa Liidus ja nende rakendamine põllumajandustoodete turundamise parendamiseks. Kas Hiiumaal on tooteid, millele taotleda EL geograafilist märgistust?

Toidu märgistamise nõuded. Külli Johanson
Põllumajandusministeerium / toidu üldnõuete büroo peaspetsialist

14:15 Aktiivne kohvipaus ja näitlik kokkamine kohalikust toormest.

Sven Rosenstok ja Andrus Talvari (Wabriku peakokad):  Kui kiiresti hakkab tööle koostöövõrgustik.

15:00 Lia Rosenberg  (UNESCO Programmiala juht) : UNESCO Biosfääri programmi märgitustus, Hiiumaa Roheline märk.

15:20 Krista Kulderknupp       Mahe-Eesti tänane seis, Hiiumaa tootjate võimalused.

16:00 Kaja Antons,     Kohaliku põllumajandus- ja toidutoote turustamise võimalused COOP kauplustes. Hiiu Köök kohaliku ja mahekauba tellijana, võrgustiku eelised. 

 Arutelu

 

Ingrid Vesmes

Krista Kulderknup

Ülle Eplik

Ly Kaups ja Jaanus Joasoo

Sven Rosenstok ja Andrus Talvari Wabriku köögis

Lia Rosenberg ja Kaja Antons