eesti english

Uudised

Feb 3, 2015

Väikeettevõtja käivitas vorstitootmise


Hiiu Lehes ilmus pikem artikkel Hiiumaa uuest ettevõttest. Jaanuarist töötab Pühalepa valla Suuresadama külas pisike lihatööstus, kus Ivo Lõppe OÜ Pilderi töötajad valmistavad valdavalt kohalikust lihast vorsti ja grilltooteid. Lisaks  vorstile valmivad siin suitsusingid, suveks jõuavad müüki ka grillvorstid ja muud grilltooted. “Need on mulle endale rohkem südamelähedased,” ütles Lõppe ajakirjanik Helja Kapteinile. Ivo oli ka 2012. aastal Vaemla tapamaja-tootearenduskeskuse käivitanud MTÜ Hiiu Veis ja Lammas juhatuses. Peagi sai selgeks, et tootearenduskeskuses tegutseva OÜ Hiiumaa Lihatööstus lihatükkide-supikogude kõrval võiks poeletil olla suuremgi valik kohalikust lihast tooteid.

Ettevõtte käivitamiseks sai OÜ Pilderi toetust LEADER-programmist suitsusaaduste valmistamise seadmete ostuks 5300 eurot ja lisaseadmete soetamiseks 7400 eurot.

 Helja Kapteini fotol on OÜ Pilderi töötaja Mari Maar tööhoos

Praegu tootmises oleva vorsti koostises kasutatakse veiseliha, soola, vett, seapekki ja erinevaid maitseainesegusid, mis on naatriumglutamaadivabad ehk ilma E-621 lisandita. Edaspidi on Lõppel kavas maitseainesegusid ka ise koostama hakata. Valmistooted on kvaliteetsed. Seda kinnitavad ka toodete kestvuskatsed, mis on tehtud Hiiumaa terviselaboris. Nii suitsusingi kui täissuitsuvorstile saadi säilivusajaks 30 päeva.

Loe Hiiu Lehe artiklit tervikuna siit