eesti english

Uudised

Oct 16, 2013

Seminar koolikokkadele: Hommikutoidud, oote- ja pikapäevatoidud


Kolmapäeval, 23.oktoobril  2013 algusega kell 11.00 – 16.00 Kärdla KÜG õppeköögis
Hiiumaa ja Saaremaa kokkadele Seminar: kohaliku- ja mahetoidu eeliseid tavatoidu ees. Teraviljatoodete kasutamine menüüdes, maitseainete kasutamisest, gluteeni talumatusest. Hommikutoidud, oote- ja pikapäevatoidud. Seminaril antakse praktilisi näpunäiteid ja jagatakse kogemusi lasteasutuste toidusedeli muutmiseks tervislikumaks.

Sihtgrupp: lasteasutuste (koolid, lasteaiad, lastehoiud, jt) juhatajad, majandusjuhatajad, kokad, köögipersonal,  toitlustajad, teised huvitatud isikud lasteasutustest (õpetajad, kasvatajad jt). Koolituse tellija on Põllumajandusministeerium. Koolitust korraldab Hiidlaste Koostöökogu koostöös Põllumajandusministeeriumiga.

Koolitus on TASUTA!

Päevakava: 11.00 – 16.00

    Mahe virgutuspaus
    Liina Sinijärv: Miks peaks kasutama rohkem ja mitmekesiselt täisteraviljatooteid, nende mõju lastele.
    Marju Müür, Koplimäe Mahetalu OÜ ja  Maire Kasemaa, toitumisnõustaja: Miks eelistada   kohalikku- ja mahetoorainet

Toidutalumatusega (teraviljatooted) seotud tervislikud probleemid ja nende lahendamise võimalused.

-          Liina Kold AK maitseaine firmast räägib kuidas kasutada puhtaid maitseid

-        Merit Mikk  Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus , Kuidas ja kust tellida mahe teraviljatooteid

Kooskokkamine

Heli Hahndorf : Täistera kaerahelbe-manna puder kliidega; kosutav kamajook maasikate/mustikate ja jogurtiga. Oode, hommikusöök:  Müslikäkid (ooteks). Täistera pastaroog veise hakklihaga/kalaga; Köögivilja vokitoit/Vormitoit/supp

Marju Müür ja  Maire Kasemaa (tatratoidud),

Liina Kold nõustab maitseainete osas

 

Kohtade arv on piiratud!

ETTEREGISTREERIMINE

Ly Kaups ly.kaups@hiiumaa.ee  56480998