eesti english

Uudised

Jul 23, 2013

ETV Ilus maa jäädvustas söögiselle


22. juulil toimetas HIiumaal ETV saate Ilus maa võttegrupp, et võtta üles kahe saate materjal.  Partsi veskis olid koos Kärdla Ühisgümnaasiumi sirguvad söögisellid, et kokata Inglismaa (täpsemalt Shropshiri maakonna) Sirguvate söögisellide partnerite poolt saadetud retseptide järgi. Abiks ja juhendajaks tuli Suurbritannia saatkonna meedianõunik Kai-Ines Nelson, kes osutus osavaks kokaks ja heaks õpetajaks lastele. Kolme tunni jooksul valmis kaks traditsioonilist inglismaa toitu: õuna-singi pirukas ja õunamaius, milles sisaldus uudse komponendina kama. Nimelt viibis eelmisel sügisel Hiiumaal ja Saaremaal õppereisil nii Inglismaa - Shropshiri ja Warvikshiri - ja Prantsusmaa - Valle du Loire - projekti Growing Gastronauts (Sirguvad söögisellid) partnerid. Kama oli üks meie toitudest, mis külalistele meelde jäi ja kaasa võeti. Õunamaiuse retsepti lugedes selgus, et kama saab oskuslikult kasutada ka inglismaatoitude ilmestamiseks.

Loe ja tee kodus järele saates valminud toite. Maitseb hää!

Teiseks saateks filmiti Heltermaa käsitöömajas meister Heli Hahndorfi seebitegemist ja tema loomingut.

Ilus maa on ETV saade koostöös Põllumajandusministeeriumi ja Maamajanduse Infokeksusega tutvustgamaks LEADER projekte Eestis.

Hiidlaste Koostöökogu on toetanud LEADER meetmest rahvusvahelist koostööprojekti Sirguvad söögisellid/ Growing Gastronauts järgmiselt:

2013, meede 5, MTÜ Hiidlaste Koostöökogu - Rahvusvaheline koostööprojekt sirguvad söögisellid vol. 2, 11754 eurot

2012, meede 5, Hiidlaste Koostöökogu MTÜ - Sirguvad söögisellid vol I, 11358.00 eurot