eesti english

Uudised

Jul 8, 2013

Kohvikutepäeval pakutakse pullimune ja viinamäetigusid


Just sellise menüü koostas meie kohvikutepäeva koolituseks Tauno Laasik Tartumaalt Maitseelamuste Kojast, kes on ühtlasi ka tegev Peipsiveere LEADER tegevusgrupis.

Kuigi pullimunad serveeriti toorelt, olid teod korralikult kupatatud ja kotta tagasi topitud koos rohke maitevõiga.

Toores kohas äkilisena ja siis veel punaseks kalaks maskeerituna serveerimine on Tauno väitel täiesti ohutu, sest paeluss tavateb oma pesa teha väidetavalt seljauime sisse. Kui see kalakerest välja lõigata, ei ole karta parasiitfauna vohamist kohvikukliendi seedekulglas.

Peale ekstreemkokanduse õpetati ise grillvorste tegema, mis on igati vajalik teave tänapäeva kemiseeritud vorstitootmisele tervisliku asenduse saamiseks, ning šokolaadiglasuuriga pulgakeekside tegemist, mis kohvikutepäeval peaks ju igati silma rõõmustav olema.

 

Pildil pullimunade viilutamine

värvilised pulgakeeksid

vorsti toppimine

Vajalik oskus kohvikupidajatele on loomulikult kohvi õige valmistamine, milleks jagas tarkust King Coffee Service. Saime teada, et kohvi värskus hakkab vähenema teisel päeval pärast röstimist ning et nelja kuu möödudes võib eelnevalt röstitud kohvioad rahuliku südamega komposti lisada. Kohvi ostes peab jälgima, et oapakil oleks spetsiaalne lõhnalukk (see väike ümmargune jublakas), mis laseb välja oa fermentiseerumisel koguneva süsihappegaasi, aga ei lase sisse välisõhku. Kui seda lukku pakil ei ole, siis tuleb kohvipakk ka ostamata jätta, sest oad on ebaõigel pakkimisel juba niikuinii raisku läinud.

kohvi valmistamine CHEMEX kannuga

Hiidlaste Koostöökogu on toetanud LEADER meetmest Kärdla Kohvikutepäeva projekte järgmiselt:

  • MTÜ Kärdla Kohvikutepäev - Ülesaare kohvikutepäev 2692.8 eurot
  • MTÜ Kärdla Kohvikutepäev - Kohvikutepäev kui Hiiumaa tippsündmus 6238.04 eurot