eesti english

Uudised

Mar 11, 2013

Hiiumaa kokad Prantsusmaal õppimas


Kätlin Kiisk jõudis eile, 10. märtsil Valle du Loiri ja kirjeldab oma esmamuljeid tööst prantsuse restoranist nii: "Meil oli täna tihe ja tore päev. Olime Ljubaga koos, sest tema restoran oli kinni. Minu "peremees" Philippe viis meid Le Mans'i (suurem linn), käisime proffide köögihulgilaos. Imestasime end keeletuks, mis asju seal müüakse ja kõik oli odavam kui meil, lihtsalt uskumatu! Sai natuke ümbruskonda näha, see oli väga tore. Ja pärast tulime meie restorani ja tegime kuni õhtuni tööd. Valmistasime nädala toite ette vist:), ei tea, kas homme ka üldse midagi teha on, sest inimesi ma küll tänavatel ei näe:) no kohe üldse mitte kedagi, minu külas on ainult lehmad karjamaal, Ljubal on vähe suurem asula :D Aga oleme rahul küll, valmistasime lambalihast pajarooga, prantsuse sibulasuppi, marineerisime shampinjone ja heeringat, nägime, kuidas tehti mingit head kitsejuustu-pestovahtu, brüleekreemi, karamellkreemi jne. Muudkui kribame vahepeal vihikusse asju üles ja siis hiljem dešifreerime:). Eks näis, kuidas homme on, aga loodetavasti ikka mõnus!

 P.s Hommikul oli hästi ilus ilm, päikesega läheb nii soojaks. Aga kui päike läheb pilve taha ja sajab, siis on jube külm:) Õnneks hotell on mugav ja sooja saab keerata nii palju kui hing ihkab!
 Kui veel uudist tuleb, annan teada!
 Kätlin

LEADER toel, ettevõtja koolituse meetmest, on Prantsusmaa restoranides (Valle du Loir tegevusgrupis) õppimas kolm Hiiumaa kokka.  Nädalaks kogemusi saamas on restoranis Auberge du Cheval Blanc in Beaumont-Pied-de-Bœuf : Katlin KIISK; L’hôtel de France in La Chartre-sur-le-Loir : Ljubov VESKI ja La Renaissance in Le Lude : Margit JUUR. Kokkade koolitusega koostööd teeb Koostöökogu rahvusvaheline projekt Sirguvad Söögisellid / Growing Gastronaut.