eesti english

Uudised

Oct 27, 2011

Lauka koolis tehakse parimat pastat kogu Lääne-Eestis


Teisipäeval, 25. oktoobril ja kolmapäeval, 26. oktoobril osalesid Hiiumaa, Saaremaa ja Läänemaa koolide kokad LEADER piirkondliku koostööprojekti "kohalik toit kogukonna toidulauale" raames korraldatud seminaril ja õppereisil mööda Läänemaa talusid ja õppeasutusi. Seminari järgselt toimus parimate koolitoitude leidmiseks korraldatud retseptivõistluse hindamine ja koos-kokkamine, milles osalejatele anti ka piduliokud tõendid.

Pildil: Aimi Aromatova ja parima pasta tegija Marje Lepajõe uudistavad uusi koolitoite

Hiiu Nädal kirjutab: Teisipäeval Haapsalu kutsehariduskeskuses toimunud konverentsil "Toit ja tervis" valisid nii žürii kui ka publik välja parimad kooli- ja lasteaiatoidu retseptid. Parima pastaroa retsepti pakkus Marje Laanejõe Hiiumaalt. Parima kalatoidu pakkus välja Reele Reinart Saaremaalt.

Valiti ka parim kaunviljatoidu, magustoidu ja supiretsept. Publiku lemmikuks kuulutati Risti lasteaia töötaja Anne Reegati rukkileivapannkoogid.

Peagi on retseptid üleval Kodukant Läänemaa leheküljel www.kklm.ee.

Konverentsi eesmärk oli tõsta toitlustajate ja kogukonna teadlikkust tervislikust toitumisest, samuti tutvustada kohaliku ja mahetoidu eeliseid ning kasutamisvõimalusi. Konverentsi korraldasid tervise arengu instituut ja MTÜ Kodukant Läänemaa LEADER piirkondliku koostööprojekti "Kohalik toit kogukonna toidulauale".

Pildid ühiskokkamiselt: Projekti Hiiumaa juht Ly koos saarlastest kolleegidega Kareni ja Koiduga vasakul. Ja paremal Ly kokaoskusi tõendava tõendiga.