eesti english

Uudised

Jun 11, 2011

Koolikokad eelistavad kohalikku toitu


Hiiumaa, Läänemaa ja Saaremaa LEADER koostöökogude algatatud koostööprojekt "Kohalik toit kogukonna toidulauale" esimene seminar kolme maakonna koolide ja lasteaedada kokkadele toimus Saaremaal 8-9. juunil.

Sissejuhatava ettekande ja ülevaate projekti ülesannetest tegi Hiiumaa-poolne koordinaator Ly Kaups.

Seminar algas Kuressaares professor Anne Luige loenguga tööstusliku toidutootmise ja -töötlemise pahupoolest, jätkus Valjala vallavanema ja SOL esimehe Kaido Kaasiku ettekandega omavalitsuse rollist kohaliku toidu kasutusele võtmisel. Aivar Kallas, MTÜ Saare Mahe ja Sülla Ökotalust rääkis mahetootmise lisandväärtusest kogukonnale.

Ringsõidu ajal tutvuti Metsa Johani mahetaluga, Valjala lasteaiaga ja saarlaste kogukonnaköökide projektiga Hellamaa Külakeskuses. Töötoas arutati mahetoidu kasutamise võimalusi kooli/lasteaia toitlustamisel.

Hiiumaalt osalesid Kärdla kooli ja lasteaia, Kõrgessaare lasteaia ja Lauka kooli ja Käina kooli kokad, mahepoe omanik ja projekti vedajad Hiidlaste Koostöökogust.