eesti english

Uudised

Jul 15, 2020

Käsitöölaadalt kohalikku käsitöötoitu ostmas


Hiiumaise toidu tutvustamine oma rahvale ja külalisele on suvel igati asjakohane. Puhkused annavad võimaluse rohkem ringi liikuda ja Hiiumaa suve nautida, olgu ta selline nagu ta parasjagu on. Käsitöölaat tormise ilma tõttu ära ei jäänud, vaid pani korraldajaid kiirelt lahendusi otsima. Lahendus renditelkide näol leitigi ja nii sai kohalik toit laadal ka sel aastal au sisse tõstetud. Hiiumaa kohalikku toitu tutvustasid Indrek Kutser – mesi, Heli Hahndorf – Hiiumaa limonaadid ja Hiiu Gourmet maitsesegud ja siirupid, Kaire Vannas – juust, Hiiumaa Köök ja Pagar - küpsetised, Maiu Aasma – hoidised, Viive-Kai Rebane – mesi, Kairi Pisa – aiasaadused.

 
 
Kohalikku toitu tutvustab Hiidlaste Koostöökogu läbi  MAK 2014-2020 toetus meetmes 16.4 "Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus".