eesti english

Uudised

Jun 4, 2020

Rakkaudella Hiidenmaalta


Pealkirjaga Rakkaudella Hiidenmaalta, ehk maakeeli Armastusega Hiiumaalt (lk 34), toob Soomele suunatud ajakiri Baltic Guide suvenumbris esile Hiiumaa lähitoidu. Lähitoit tähendab seda, et toit, mida sööme, saabub taluniku või tootja juurest sööjani otse, või äärmisel juhul ühe vahendaja kaudu. Vahendajateks võib olla pood või söögikoht. Just sellist lähedal kasvanud hiiumaist toitu soomlasele tutvustamegi, sest oleme UNESCO biosfääriala. Oleme ennegi Baltic Guide kaudu Hiiumaa lähitoidule tähelepanu juhtinud, seekord siis lõuna-Hiiumaa ja Kassari kandile. Põhjust selleks on - avati ju Käina Tuuletornis uus kohvik, mis väärtustab lähitoitu. Artikli avapildil on Orjaku sadama külamajad, sest 22. juunil ootame nii oma saare rahvast kui külalisi lähitoidu Jaanipäeva laadale, nüüd juba neljandat korda. Laada korralduses arvestame ohutu kauplemise eeskirjadega - hoiame vahet ostja ja müüja vahel ning desome käsi. Kui käitume targalt, siis läheb kõik hästi! Ootame teid!

 

Artiklis tutvustame Hiiumaa, eriti aga Käina kandi tootjaid: Lepaniidi talu kitsepiima-, Dahen Naturali astelpaju- ja Triinu õunamahlatooteid. Lisaks veel ka HiiuMarja peagi valmivaid maasikaid, Ungru peenrestorani, Hiiupagari leibasid ja Hiiu Gourmet Armastusega Hiiumaalt sarja. Hiiumaa toit on maitsev ja lähedal kasvanud, teeb kõhule pai.

Juuli ilmub sama artikkel Baltic Guide paberlehes.

Artikli ilmumist toetab Hiidlaste Koostöökogu ja MAK 2014-2020 toetus meetmes 16.4 "Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus"