eesti english

Uudised

Mar 13, 2020

Kooli lõpetamise pidu peeti tarkust taga ajades


Nii nagu eelmisel, said õpilased ka selle aasta põhikooli 100 päeva peo eel võimaluse teadmisi omandada. Koostöökogu toetas LEADER koostööprojektist "Kohalik toit trendikaks" vastuvõtul pakutavate suupistete tegemise õpetamist. Hea, et meil on kooli õppeköök. Ja hea, et Hiiumaaga on seotud kokad, kes ka muud maailma näinud ja seal õppinud. Taavi Maiste ja Denis Bobrovnikov, keda võib suvekuudel leida Ungrust toitu valmistamas, tänasid omakorda võimaluse eest Kärdla põhikooli projektis osaleda ning kiitsid väga oma noori abilisi ja nende kiiret õppimisvõimet. “Tegime kaheksanda klassi õpilastest, kel pole toiduvalmistamisega kuigi palju kogemusi, gurmeerestorani kokad, kes said hakkama suupistetega, millel on kümmekond komponenti,” oli nende lühike kokkuvõte kuuetunnisest koostööst. “Kokkade peal oli eriti suur vastutus, et pidulik vastuvõtt õnnestuks. Mõtlemist ja nuputamist oli neil palju ning nad tulid sellega edukalt toime. Osa ettevalmistusi said nad teha kooli õppeköögis, aga kuna see asub maja teises otsas, siis viimane lihv anti saali kõrval asuvas ruumis,” kirjeldas Liisi Mäeumbaed veel üht külge korraldustöödest.

Usinad kokaõpilased tööhoos

Vaata filmi koolilõpu 100 päeva peost

Vastuvõtu toitlustuspoolt toetas Hiidlaste koostöökogu Leader programmi vahenditest, projekti “Kohalik toit on tervislik ja trendikas” kaudu. “Kes teab, võibolla tärkas mõnes õpilases täna kokaks saamise soov, sest sellised oma ametist vaimustunud säravad tüübid on suurepärased õpetajad ja suunajad,” jagas koolidirektor rahulolu heade koostööpartneritega. Lisaks jagus tal tunnustavaid sõnu kogu korraldusmeeskonna ja selle eestvedaja, huvijuht Eliisa Liiase kohta.

Hiiu lehe ülevaadet põhikooli peost loe siit

LEADER projektitoetus - kohaliku tegevusgrupi koostöö 13-21.3/19/121: Läänemaa, Hiiumaa ja Jõgevamaa koostööprojekt „Kohalik toit on tervislik ja trendikas“, 2019-2022.