eesti english

Uudised

Feb 4, 2020

Uus trükis Tourestiks


Hiidlaste Koostöökogu andis välja uue trükise edendamaks Hiiumaa toidu lühikesi tarneahelaid. Kahepoolsel lehel tutvustame Hiiumaad kui UNESCO biosfääriala ning meil tegutsevaid ettevõtjaid. Esilehel innovaatilist eesti väetoidu tootjat UÜ Vaba Aeda ja teenekat Hiiu Kööki ja Pagarit. Ühtlasi kutsume külastama Koostöökogu kodulehel kohaliku toidu alalehte. Pöördel on esitletud Tahe OÜ Hiiumaa käsitööjookidega, Hiiu Gourmet OÜ maitsesegude ja siirupitega, Hiiumaa Lihatööstus maheliha pakkujana, Hiiumari OÜ suviste maasikate ja vaarikatega, Lepaniidi mahetalu kitseliha- ja -piimatoodetega, Triinu Õunamahl OÜ, Servasahver OÜ (kes veel ei tea, siis hapukaosa ja mooside-kastmetega), Resot Lest ja Lammas lihatooted ja Dagen Natural OÜ astelpaju ja lihatoodetega. Trükist jagame toiduhuvilistele külastajatele nii messidel kui ka Turismiinfos Hiiumaal. Puudus kohalikku toitu tutvustavatest trükiestest on olnud suur. Koostöökogul on plaanis veel koondada toidutootjaid digiandmebaasi, sestap kutsume üles tootjaid Koostöökogu ühendust võtma.

Trükise välja andmist toetab 2019 MAK 2014-2020 toetus meetmes 16.4 "Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus"