eesti english

Uudised

Dec 3, 2019

Adapteri koostööfestivalist "Kõik söögiks!"


Eesti teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustiku Adapteri selleaastane suursündmus toimus 14. novembril Tartus, kus leidis aset koostööfestival “Kõik söögiks!”, mis keskendus toiduainete tootmise, keskkonna ja toitumise temaatikale. Festivali märksõnad -  tootmine, keskkond, toitumine.

Hiidlaste koostöökogu ei jäänud samuti festivalist kõrvale. Ja õigesti tegime. Sündmus oli esinduslik, aga ühtlasi õpetlik ja suunda näitav. Nüüd saadeti osavõtjaile ettekandeid tagantjärele üle kuulamiseks, mida peame kohuseks laiale hiidlaste kogukonnale jagada. Soovitame võtta need mõned tunnid, et süveneda. Ja ei pea ju ühe korraga kõike vaatama, vaid saab järelvaatamisel koormust jagada. 

Pildil esindas sööjate poolt Sirje Potisepp ja söögipakkujate rollis oli Kaja Antons Hiiumaa Köögist ja Pagarist 

Ettekanne “Maailmamajandus ja toidutööstus”, Urmas Varblane, majandusteaduskonna rahvusvahelise ettevõtluse professor, Tartu Ülikool

Vaata videoettekannet »

 

Tootmine

Ettekanne “Kas öko on öko ja mahe on mahe?”, Kristiina Laanemets, Eesti Taimekasvatuse Instituut
Vaata videoettekannet »

Tootmise paneeldiskussiooni järelvaata siin.

Keskkond

Ettekannet “Mis on toidul ringmajandusega pistmist?”, Mait Kriipsalu, Eesti Maaülikool

Vaata videoettekannet »

Keskkonna paneeldiskussiooni järelvaata siin.

Toitumine

Ettekanne “Tervisliku toitumise tänapäevased väljakutsed.”, Kersti Erlich-Peets, BioCC OÜ

Vaata videoettekannet »

Toitumise paneeldiskussiooni järelvaata siin.

Festivali kava on siin

Vaata festivali pildigaleriid