eesti english

Uudised

Oct 3, 2019

Dagö Berry võtab marjalt seitse nahka


Suhteliselt uus tegija Hiiumaa mahla- ja moosimaailmas on Dagö Berry, kes ka Koostöökogu liige on. "Kõigepealt me pressime marjast mahla, siis teeme moosi, siis saab teha morsi ja ülejäänu kuivatame ja teeme jahuks või läheb komposti", selgitas Verno Soosalu". "Mitte midagi ei jää üle, see ongi meie töötamise põhimõte". Küsimusele, kuidas ikkagi on suudetud suurtesse kettidesse ja restoranidesse sisse "murda", saime vastuseks, et tuleb leida õiged inimesed ja õige lähenemine, et sind kuulda võetaks. Samas peab muidugi tagama, et lubatud tarnemahud saavad täidetud. Selleks peab kõik logistilised sammud hästi läbi mõtlema, sest transport on üks suurimaid kulusid. "Minu vanatädi ütles mulle, et sina pead tulema ja sellele maale rakenduse leidma", sõnas Marge Soosalu, kes ettevõttes on juhatuse liige. "Nii me ennast jagamegi linna ja Hiiumaa vahel. Ja et ka lastele jääks midagi, millest oma elu alustada". Turunuduse kogemus on mõlemal abikaasal, mõlemad on ka sommeljeed, mis ehk seletab hästi tuunitud toodet, mida restoranides ehk rohkemgi läbi müüakse kui poes.

Ettevõtte omaniks Verno Soosalu jagab vallavanemale selgitusi

Eriti rõõmustas, et järk-järgult läheb tootmine mahedaks. Mustsõstra tooted on juba mahedad, õunaaia kontrollperiood saab järgmisel aastal läbi. Katsetamised käivad siidri tootmiseks. 

Dagö Berrys käisime vallas talvest saati käimas oleva ettevõtete külastuse kava alusel. Vallavanem ja osavallavanema kõrval olid esindajad Arenduskeskusest, Töötukassast ja Koostöökogust.