eesti english

Uudised

Jul 24, 2019

Hiidlaste Koostöökogu võtab Kohvikutepäeval vastu külalisi


Tere tulemast! ütleme nii meie rahvusvahelise projekti Külade maitsed / Rural Flavours partneritele kui ka neljakümnele söömaaja külalisele 3. augustil 2019. Nimelt korraldame projekti partneritele kooskokkamise kooli õppeköögis, mille tulemuse vormistame Kohvikutepäeva söömaajaks. Kooskokkamine tuleb pingeline, sest peakokk Erlis Schönberg on partnerite poolt saadetud retseptidest koostanud koguni üheksakäigulise söömaaja. Söömaaja külalistele pakume põnevat elamust olla kahe mere ääres korraga. Maitsta Läänemere äärest pärit Soome ja Eesti, ning Vahemeremaadest Horvaatia, Küprose ja Portugali roogasid. Saada osa viie rahva kokkade saladustest. Võtta aega toitu nautida ja tunda, et aeg jääb toppama just siia laua taha. Sinul ja su sõpradel on täna see võimalus. Lõuasöögil, mis kestab Kärdla kooli õuel telgi kaitsva varju alla kl 14-17, kantakse sulle ette 9 toidukorda: neli eelrooga, kaks pearooga ja kolm magustoitu. Tule ja naudi!

Lõunasöögi ajal toimub koolimaja õues väike laat toidu- ja käsitöötoodetest, mis külistel kaasa kaugelt maalt. Varu sularaha.

Rahvusvahelise söömaaja menüü on alljärgnev:

Eelroad: Portugal - Kuivatatud ja leottud tursk taignas; Kassari - Tapasevaagen Kassari lõikude ja karusmarjaga; Küpros - Muna-zuccini roog; Eesti - sült ja kartulisalat.
Pearoad: Horvaatia - Punane risotto krevettidega; Küpros - Lambalihahautis köögiviljadega.
Magusaks: Horvaatia - Kreeka jogurt pistaatsiapähkli ja suhkruta moosiga; Soome - Astelpaju kissell vahukoorega; Eesti - Sõstrakook

Lõunasöögi hind on 20 eurot (sisaldab klaasi veini). Töötab baar (varu sularaha!).

Ootame söömaajaks külalisi registreeruma aadressil info@kogu.hiiumaa.ee! 

Viie küla maitsete söömaaja sponsor on Hiiumaa Köök ja Pagar. Eesti pärandtoidu - süldi - keetmine on Hiiumaa köögi õlul, et maitse tuleks just see õige ja kodune. Lisaks valmistab Kohvikutenädala raames HIIUMAA KÖÖK JA PAGAR viit eritoodet: 1. Tõrvakõplase leib mustsõstraga (Hiiu rukkileib koos lisatud mustsõstraga, realiseerimisaeg 4 päeva); 2. Odratolguse karask (üks laatade lemmiktoode - odrajahu karask;  realiseerimisaeg 3 päeva); 3. Vesihiidlase maius (teada-tuntud seemnemaius uues kuues (realiseerimisaeg 21 päeva); 4. Kohvilähkri kardemonisaiake (UUS TOODE! 2 tk pakis, (realiseerimisaeg 2 päeva); 5. Pätakavalla pikuke (pikaks venitatud sibulapikuke, realiseerimisaeg 3 päeva). Tooted on sildistatud kohvikutepäeva teemalise etiketiga.