eesti english

Uudised

Jul 4, 2018

Koostöökogu juhatus valis uue esimehe ja kinnitas Portugali õppereisi nimekirja


3. juuli koosolekul valis Hiidlaste Koostöökogu juhatus endi seast uue juhatuse esimehe, kelleks sai Sven Kiggulson. Eelmise esimehe, Jan Ignahhini, kaks ametiaega said läbi, mistõttu ta juhatusest ka välja arvati. Sven Kriggulson on Kärdlas ja Hiiumaal tuntud ja tegus mees: juhatab Kärdla sadamat; koos abikaasaga rajas Linnumäele LEADER toetusega loomakliiniku; perefirma tegeleb maasikakasvatusega, ning Sven on tegev ka Hiiumaa marjakasvatajate seltsis. Üle Hiiumaa ja serviti Saaremaal juhib Sven Interreg projekte, millega sadamate teenuseid  ja mereohutust parendatakse: Smartports on 2017.a.  lõppenud Interreg projekt. Samuti on 2018 lõppemas MASAPO väikesadamate mereohutusprojekt ja märtsis 2018 on alanud uus Smart Marinas projekt 30 sadamaga Eestist, Soomest ja Rootsist.

Portugali minnaks rahvusvahelise koostööprojekti Rural Flavours raames 10 liikmelise rühmaga, mille eesmärk on õppida kolleegide kogemusest festivalide korraldamisel, osaleda seminari Turism ja kohalik toode ning ühtlasi pakkuda Hiiumaa tooteid kuivatatud toodete laadal Torres Novas'es, mis Lissabonist ca 160 km kaugusel.  Reis toimub 26. septemberist 1. oktoobrini 2018. Juhatus kinnitas motivatsioonikirju kaaludes reisinimekirja, arvestades kasu, mida iga üksik osaleja saab tuua nii oma ettevõttele kui Hiiumaa toidu- ja sündmuskorraldusele üldiselt. Nimekiri järgmine: Hiidlaste Koostöökogu esindab projekti juhtkomitees Margit Kääramees, rühmas on hiiuviiuli tootjad FIE Kaire Vannas ja Ivo Lõppe MTÜ Hiiu Veis ja Lammas, Ly Johansen (endise nimega Kaups) Hiiu Gourmet OÜ, Ruta Tammeveski MTÜ Hiiumaine toit, Heli Hahndorf OÜ Tahe, Siiri Nigul OÜ Hiiumaa Pagar ja Köök, Ain Tähiste MTÜ Halulaev, Margit Kirsipuu OÜ Vaba Aed ja Koostöökogu kontorist projektijuht Reet Kokovkin. 

Enne Portugali-sõitu toimub Hiiumaa teise rahvusvahelise koostööprojekti seminar ja partnerite kohtumine projektist One Belt, kui 18-21. septembril tulevad Hiiumaale partnerid Soomest ja Poolast tutvuma meie tööstuse ja muu ettevõtlusega biosfääri programmi alal. Kuna samal ajal toimub Hiiumaa kunsti ja toidunädal, siis on külalisi saarel rohkemgi, ja kavas on hiidlastele ja külaslistele korraldada Aasia turismiseminar 19. septembril ning toidunädala traditsiooniline "piknik" 20. septembril - seekord taas Suuremõisas, kus toitu valmistavad projekti Cooking@Sea kokad kuuelt eri maalt. Võta lahkesti osa sellest pidusöömingust ka sina!

Sama One Belt projekti raames on oktoobris kavas sõita Poola analoogsele ettevõtjate kontaktkohtumistele ja seminarile, kus rõhk on ettevõtlusel ja toidutootmisel NATURA aladel. Sellele bussireisile ootame 12-15 Koostöökogu liiget, kelle tegevusalaks tööstus ja automatiseerimine, toidutootmine ja kavas on ka turismitöörühma järjekordne töökoosolek. Reis toimub 21-25. oktoobril.